Snoezelruimte inrichten - 70% van onze emoties wordt bepaald door geur

Het inrichten van speciale snoezelruimtes voor gehandicapten of (dementerende) ouderen is populair in de zorg. Snoezelen zorgt dat zij in een eigen, veilige belevingswereld hun emoties beter kunnen uiten. De snoezelruimte wordt ingericht om alle zintuigen te stimuleren met kleur, geluid en texturen. Geur mag in dit rijtje eigenlijk niet ontbreken. Geur heeft een heel directe verbinding met emotie en heeft daarmee een direct effect op welzijn en gemoedstoestand. Zonder geur is uw snoezelruimte eigenlijk niet compleet. 

Enkele voordelen van geur bij de inrichting van snoezelruimtes 

Draagt bij aan een ontspannen, geborgen gevoel

Stimuleert herinneringen

Vestigt de aandacht op bepaalde activiteiten

Zorgt voor een aangenaam verblijf waar mensen graag terugkeren

Vermindert stress, irritatie en angst

 

Inrichten van uw snoezelruimte met geur: de mogelijkheden

De materialen die u nodig heeft voor het inrichten van uw snoezelruimte met geur zijn een goed geursysteem en een aangename, ontspannende geur. Dat is alles.

Een aroma dat aansluit bij het thema van uw snoezelruimte

Wij hebben een grote keus in aroma's zodat we naadloos aan kunnen sluiten bij uw wensen. Naast een assortiment met aangename ontspannende geuren, kunnen we met onze special aroma's tevens aansluiten op thema's die u gebruikt in de inrichting van uw snoezelruimte.

Bekijk alle aroma's >>

 

Veilige geurverspreider

Voor snoezelruimtes adviseren wij onze Spirit Pro geurverspreider. Het grote voordeel van de Spirit Pro geurverspreider dat deze dankzij de droge diffusie technologie veilig is voor gebruik in ruimtes waar mensen langer verblijven, ook als die mensen een zwakkere gezondheid hebben of gevoelig zijn op hun luchtwegen. De droge diffusie technologie is niet belastend en de Spirit Pro geurverspreider is daarmee uitermate geschikt voor gebruik in uw snoezelruimte of belevingsruimte. 

Lees meer over de Spirit Pro geurverspreider >>

 

 U ontvangt geheel vrijblijvend meer informatie en prijzen van onze geurverspreider en ons assortiment geuren.

 

Geurbeleving in de zorg

Naast de toepassing van geur in snoezelruimtes, zijn er nog vele andere toepassingen van geur in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van een aangename geur in wachtruimtes.

Lees meer over de toepassing van geurbeleving in de zorg >>