Geurmarketing / geurmarketing (zakelijke) dienstverlening


Geurmarketing (zakelijke) dienstverlening

geurmarketing geurverspreiding dienstverlening

Bij dienstverlening draait het allemaal om beleving. Geur kan zowel een inspirerende en comfortabele omgeving creëren als de klanttevredenheid verhogen. In een aangenaam geurende omgeving ervaren klanten dat ze korter verblijven en lijken wachttijden en wachtrijen korter dan ze daadwerkelijk zijn. De waardering voor de algehele klantenservice valt ook positiever uit. 

Waar het lekker ruikt, voelen mensen zich op hun gemak, beoordelen ze de omgeving positief en willen ze er dankzij de positieve herinnering weer terugkomen. Een positieve ervaring dankzij geurmarketing kan het klantenbehoud en daarmee het bedrijfsresultaat doen laten toenemen. Onderzoeksgegevens laten zien dat de kracht van geur loyaliteit bevordert.

De dienstverlening is enorm breed en kent vele toepassingen van geurmarketing. Een aantal lichten we hieronder toe.

Finance & banking: verhoog klanttevredenheid en verbeterde concentratie

geurmarketing geurverspreiding dienstverlening, bank

Finance en Banking is een concurrerende industrie waar het behoud van klanten zeer belangrijk is voor het succes van de spelers in deze sector. Een verbeterde beleving is een krachtige manier om klanten te behouden. Dit is waarom banken steeds vaker geurmarketing toepassen in hun vestigingen om de klanttevredenheid te vergroten. Begeuren heeft tot doel een rustgevende sfeer te creëren voor gespannen klanten of om een uitnodigende in plaats van een saaie omgeving te creëren.

 

Studies hebben uitgewezen dat het verspreiden van een citrusgeur zorgt voor een verbeterde concentratie bij uw medewerkers. In de bankhal is het cruciaal dat medewerkers geen fouten maken en gegevens correct noteren. Bij het verspreiden van geur bij de werkplek is het dan wel belangrijk dat medewerkers hier geen last van hebben. De droge diffusie technologie van de Spirit Pro is dan uitermate geschikt.

Sociale dienstverlening: zorg voor rust en kalmte

De gemoederen kunnen soms hoog oplopen in de sociale dienstverlening. Denk aan uitkeringsinstanties, UWV, sociale dienst. De juiste geur kan zorgen voor minder agressie in openbare ruimtes. Met geur kunt u stress- en irritatieniveaus verlagen en zo een rustigere omgeving creëren voor uw werknemers. 

Reisbureaus: verkoop meer reizen met geur

geurmarketing geurverspreiding reisbureau

Als reisbureau verkoopt u een vakantie, een ervaring, een belevenis. Natuurlijk heeft u een prachtige catalogus om klanten te verleiden, maar denk ook eens aan de inzet van geur. Met geur brengt u klanten in vervoering naar verre oorden en fantastische bestemmingen. Breng uw klanten direct in tropische sferen met een Malibu geur of in kampeerstemming met een heerlijke Provence geur. Wij weten zeker dat uw klanten niet meer kunnen wachten om op vakantie te gaan. 

Offerte geurverspreider, offerte geurmarketing